In deze tijd krijgen mensen steeds meer de behoefte om tot verstilling, tot rust te komen. De samenleving stelt steeds hogere eisen aan mensen, bijvoorbeeld als het gaat om het leveren van prestaties en het omgaan met veranderingen.

De samenleving biedt vele mogelijkheden op het gebied van geestelijke groei (spiritualiteit). Meditatie is "in". Steeds meer mensen willen ontdekken wat meditatie is en vooral wat het hen kan bieden. Meditatie wordt al eeuwenlang beoefend en kent zowel een oosterse als een westerse traditie.

Meditatie is jezelf aantreffen zoals je op dat moment bent. Bij het mediteren maak je ten volle contact met het hier en nu.
In je meditatie ben je actief bezig vanuit een ontvankelijke houding. Je zou het een pelgrimstocht naar je eigen hart en naar je eigen leven kunnen noemen. Daar verblijf je alert en stil.

In die stilte kunnen allerlei beelden en emoties naar boven komen, die je al een hele tijd bezighouden en die je niet kunt oplossen of veranderen.
Terwijl je in de stilte wilt blijven komt dit telkens weer boven. Hierdoor ontstaat onrust en frustratie, terwijl je het zo graag goed wilt doen.
Derhalve lukt het je niet en vaak stoppen mensen er dan maar mee.

Met deze verschijnselen wordt iedereen geconfronteerd. Om die reden is de meditatie die je bij ons leert anders: in de geleide meditatie ga je - aan de hand van je horoscoop en hetgeen je zelf inbrengt aan emoties en beelden - eerst deze door deze verschijnselen heen.

Pas daarna beginnen we aan de echte meditatie, die dan ook betere resultaten zal geven. De stilte en vrede kun je dan beleven zonder het constante gevecht om ze op te eisen.